Over MIJ...?

Ik wil het liever over JOU hebben!

Klinkt misschien gek, maar het gaat niet om mij. 

Evengoed ben ik blij dat jij hier bent aangekomen, dit is in ieder geval al een goede actie.

Als je echt geïnteresseerd bent in mijn verhaal,  dan kun hieronder mij alvast wat beter leren kennen. Zodat de stap naar het inplannen van een 1e consult wat makkelijker gaat worden.

Na meer dan 20 jaar ervaring in de staalindustrie was het voor mij tijd om een switch te maken in mijn leven. 

 

Van
Werktuigbouwkundig ingenieur,
naar
Leefstijl ingenieur!

Terug naar 2012...

Mijn vrouw was al een geruime tijd energieloos. Moe? Veel in mijn omgeving toen waren ook altijd moe, dus ach waar maken wij ons druk om. Totdat zij op haar werk ineen stort. Ze komt dusdanig slecht thuis dat ik onwijs schrik.  Dit is niet meer de moeheid die ik hiervoor wegwimpelde…

Tijd voor actie! De volgende dag gaat zij naar de huisarts en binnen 10 minuten staat ze verward weer buiten met een verwijzing naar een psycholoog, ze heeft het stempeltje “depressief” gekregen.  

Ons gevoel zegt dat de huisarts ernaast zit (want de verwijzing naar een familielid van de huisarts geeft niet echt vertrouwen). We willen een second opinion en belanden in de medische molen van het ziekenhuis. Van de ene specialist naar de ander, van internist tot longarts, niemand kon ons duidelijk maken wat er aan de hand was. Uiteindelijk is er op eigen verzoek een bloedonderzoek gedaan en kwam er toch een grote afwijkende factor naar boven. Het bleek een vitamine B12 tekort te zijn! Achteraf gezien een logisch gevolg na haar laatste zwangerschap die een hoop van opgesnoept heeft. 

Gelukkig…de huisarts had toch verkeerd gegokt. Geen depressie….maar een pitamientjes tekort!

Het geschenk

Letterlijk kwam het geschenk in de vorm van een boek. OERsterk heet het en het is uitgegeven door Richard de Leth een goede kennis van mij. Ik begon met lezen en het raakte mij direct! Na jaren alleen maar spannende thrillers te hebben gelezen nu iets over gezondheid? Beetje bij beetje pas ik mijn leefstijl aan en merk echt verschil. Tijdens mijn leesavontuur probeer ik het ook te vertalen naar mijn hele gezin. 

Het is lastig om consequent door te zetten, maar de bewustwording wordt steeds beter. Mijn vrouw kreeg door de nieuwe routines weer haar energie terug! Dat 1 boek al zo’n eyeopener kan zijn. 

Ik lees het ene na het andere boek van alle gezondheidsgoeroes en zie ook steeds meer overeenkomsten. Waarom wist ik dit niet eerder?

Blijf 'ont-wikkelen'

Voorheen dacht ik dat persoonlijke ontwikkeling te maken had met kennisverrijking. Zie als voorbeeld de hierboven beschreven (zelfhulp)boeken. Maar met een ander perspectief krijgt het woord ontwikkelen (dus ‘ont’-wikkelen) opeens een andere betekenis! 

Iedereen komt puur op de wereld, maar die ‘wikkels’ krijg je vanuit je omgeving. Allereerst mijn ouders die met hun beste kennis en goede bedoelingen, jou (on)bewust vormen. Maar ook school, vrienden, familie, collega’s…iedereen met wie ik te maken heb draagt bij aan deze groei. Ook de omgeving letterlijk gezien, het land/de stad/de buurt/het huis, die kunnen allemaal een invloed hebben hoe je als persoon groeit.

Alle ‘wikkels’ hebben (on)bewust het leven ingewikkeld gemaakt…

Door jezelf te ontdoen van bepaalde wikkels, kom je steeds dichter bij de oorsprong van degene die ooit op deze wereld is gekomen. Door minder wikkels wordt je steeds lichter en zal je de verlichting ervaren! 

Word het gemiddelde van de beste!

Door bovenstaande inzichten ga ik geen uitdaging meer uit de weg. Ben met verschillende nieuwe sporten begonnen, doe allerlei workshops en opleidingen, daardoor kom ik met allemaal mensen in contact die mij verder helpen. O.a. Wim Hof, Michael Pilarzyck & Edwin Selij hebben mij zoveel nieuwe inzichten gegeven. 

Je wordt het gemiddelde van de mensen met wie je omgaat, dus kun je maar beter laten inspireren door degene die ervaring hebben in een bepaald vakgebied. 

Mijn missie

Mijn missie, mijn doel is om mensen beter te maken dan dat zij waren. Met alles wat ik heb geleerd, heb meegemaakt en beleefd is het nu tijd om anderen te gaan helpen aan een mooier leven. 

Een leefstijl die aansluit bij jouw doelen en verwachtingen.  

Ik wil samen jouw leefstijl optimaliseren. Als het mij lukt…dan gaat het jou ook lukken!