Serieus…?! Weer een nieuwe coach?

Laat ik direct met de deur in huis vallen…ook ik denk daar zo over. De coaches schieten als paddenstoelen uit de grond. 

Er is ondertussen voor elk probleem een coachtraject te vinden. Van wandelcoach tot ademcoach. Daar kun je wat van vinden, helemaal prima. 

Het is een vrij beroep en iedereen mag zich coach noemen. Als je op zoek bent naar iemand die jou kan helpen met jouw issue, dan zijn deze er in overvloed te vinden. Tegenwoordig kun je gelukkig met het internet snel achterhalen of een coach wel betrouwbaar en geschikt is m.b.t. jouw verwachtingen. 

De ene helft van Nederland,
coacht de andere helft

Zelf word ik een beetje ongemakkelijk van alle nieuwsberichten waarin coaches negatief belicht worden. Dat ik deze richting op ben gegaan om mensen beter te gaan maken is ontstaan uit mijn passie voor gezondheid.  Al meer dan 10 jaar ben ik zelf bezig met dit onderwerp en voel mij daardoor beter dan ooit.  

Van 106 kg. naar 84 kg! Van chronisch moe naar vitaal & energiek! Ik heb ondertussen zoveel geleerd in de praktijk, dat ik het als mijn roeping zag om dit te delen aan degene die daar voor openstaan. 

Voor mijn eigen gezin en andere familieleden ben ik ondertussen een inspiratiebron en daardoor krijgen zij (on)bewust veel mee van mijn kennis. Ik dring niets op…dit werkt toch averechts. Men zal het zelf moeten opnemen in de routine, voor zichzelf en niet voor mij.

Door de Master OERsterk Coach opleiding ben ik gecertificeerd om mijn geloofwaardigheid te bevestigen. Met de jaarlijkse (bij)scholing stop ik de laatste inzichten in mijn gereedschapkist en kan daardoor iedereen helpen beter te worden dan dat zij nu zijn. Dit zou uiteraard ook met een doorverwijzing kunnen zijn naar een collega coach/zorginstelling oid. 

Er zijn gelukkig ook genoeg betrouwbare en professionele coaches!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *